Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam366
Toplam Ziyaret782850
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
DEVLETİN MALI DENİZ
23/01/2024
İyi niyetli olduğunu düşünüp ümit ettiğim, bundan daha önemlisi son yıllarda hiç değer verilmeyen bir yetkinliğin sahibi, işinde ehliyet ve liyakatli sayın Bakan Mehmet Şimşek'in göreve geldiğinden bu yana çırpınmasını üzülerek izliyorum.
Bakan bey, üst üste “tasarruf edelim, aman durum kötü!” dedikçe devlet mekanizmasını idare eden hükümet üyeleri har vurup harman savurmaya devam ediyor. Hatta, kurumsal olarak sayın Cumhurbaşkanına atfedilen ifadeyle “İtibardan tasarruf olmaz” gibi bir özdeyiş (!) ile üzerine tüy dikiyorlar.
“Devletin malı deniz, yemeyen …..” diye bir rezillik var bu ülkede. Baştakiler, yüksek rakımlı tepelerde bulunanlardan nispeten etik değerleri bulunan ve ahlakî değerlere dikkat eden kısım ayrık tutulursa, büyük çoğunluğu bu ranttan faydalanmakla meşgul.
Nispeten ehven olanları, “ehliyet ve liyakatim var mı?” kaygısı taşımadan, birkaç yerden maaş, aylık, danışmanlık, huzur hakkı vs adı altında gelir elde ediyorlar ve tuzları kuru. Bu tür kaygıları olmayanlar ise haraç, rüşvet, helal-haram demeden nemalanmakla meşgul.
Daha alt kademelerde, bölge, İl, İlçe, mahalleye indiğinizde de bu düzenin yansımaları görülüyor. 
Pek çok kişi bir şekilde nemalanma yarışından faydalanıyor. Kul hakkı, Kamu (amme) hakkı kavramı geçmişte en çok çekinilen şeyken adeta “altına hücum” cinsinden bir yarış yaşanıyor. Tam burada, “Nasılsanız, öyle idare olunursunuz” Ayeti aklıma geliyor doğrusu, boynum bükülüyor.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK BEYİ DESTEKLEMEK LAZIM

Bu kadar fecaatin arasında nispeten temiz kalmaya çalıştığını ümit ettiğim Bakan Mehmet Şimşek bey ve ekibinin (Bilhassa Merkez Bankası üst yönetiminin) ülkemizin ekonomisinin hiperenflasyona (%100 ve üzerinde, üst sınırı yok Allah korusun) ve millî paramız, değerimiz Türk Lirasının yüksek değer kaybına (devalüasyon) düşmesinin önündeki tek engel olduğu kanaatindeyim.
Her ne kadar, son karar hep sayın Cumhurbaşkanında olsa da memleketimizin iyiliği için, insan ümit etmek istiyor, aklın ve  mantığın gerektirdiği rasyonel kararlar alınmasını talep ediyorum. 
Bakan Mehmet Şimşek'in zaten vergi ödeyen sistem içindeki mükellefler (kümesteki kazlar) ve dolaylı vergiler (ÖTV,KDV vs) yerine kayıt dışılığı hedef alması gerektiği açıktır. “Nereden Buldun?” diye insanlara devlet olarak hesap sormadığı sürece bu kötü düzen namuslu insanların aleyhine çalışmaya devam edecektir.
      Ekonomimizi kontrol altına almadığımız sürece, uluslararası finans çevrelerinde yaşadığımız problemler (Kara paranın aklanmasında bozuk sicilimiz sebebiyle gri listede olmamız vb) yaşanmaya devam edecek ve beklediğimiz yatırımcı talebi ya gerçekleşmeyecek ya da tefeci mantığıyla gelenlerle muhatap olup gelecek nesillerin kısmetinden yemeye devam edeceğiz.
Özellikle Kamu Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) adıyla yapılan ve uzun yıllardır döviz bazlı ödemeler yapılan, daha yıllarca da yapılacak olan yatırımların sözleşmelerini gözden geçirip gerekirse özel yasalar çıkartarak bu soygunlara engel olmaya çalışması gerekiyor. 
Bu ülkede, özel Kanunlar çıkartılması yoluyla özel sektörün malları ve şirketleri bile kamulaştırıldı, adeta ekonomimizin kanını sömüren bu KÖİ projeleri mi düzeltilemeyecek?
Bunlara şu ana kadar el atılmaması konusunu herkesin dikkatine sunuyorum. 
Hükümet yapılan bu tür işlerde ortada gezen çeşitli iddialardan kendini aklamak istiyorsa, bu soygun düzenini düzeltmek üzere harekete geçmelidir.
Derdimiz, ülkemiz ve insanımızın iyiliği, selameti. 
Yanlışın neresinden dönersek kârdır.


426 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
MAKUL ÇÖZÜM - 17/10/2023
MAKUL ÇÖZÜM
 Devamı