Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret768183
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
BATI (ABD/AVRUPA) MEDENİYET Mİ?
06/05/2020
Mübarek Ramazan ayını yaşıyoruz, oruç tutmak isteyen ve sağlığı müsaade eden Müslümanlar sahur ve iftarda Allah'ın verdiği çeşitli nimetlerden yiyip içiyor, şükür halini yaşıyorlar.
Ramazan dışı günlerde de düşünelim, genellikle üç öğün yemek yiyor, faklı nimetlerden faydalanıyoruz. Ben dâhil, hiç birimizin aklına tavuk ya da küçükbaş/büyükbaş hayvan eti yediğimizde o zavallı hayvanların canının yandığı, kesilip parçalandıkları vb şeyler gelmiyor değil mi? Ya da diğer hayvanların kesilen hayvanlar için üzüldüklerini, kendi gelecekleri için endişelendiklerini düşünmüyoruz.
Elbette öyledir, Allah insanlara hizmet için yaratmıştır tüm o evcil hayvanları ve daha nicelerini, onların yaratılış gayesi insana hizmet etmektir. Buna rağmen, inancımız ve aynı zamanda ahlâk kuralları gereği hizmetimize verilmiş tüm hayvanlara merhametli davranmak, canlarını yakmamak, zaruri ihtiyaçlarını gidermek gerekir.
Dehşetle fark ediyor insan; Avrupa ya da Amerikalıların kendileri dışındaki milletler, bilhassa Müslümanlara yönelik bakış açıları üç aşağı beş yukarı benzer şekilde, binlerce çocuğun ölümü hiç umurlarında değilken kendi köpeklerine bir şey olsa dünyayı ayağa kaldırıyorlar. 
Kendi evcil hayvanlarına gösterdikleri ilgiyi ve merhameti mazlum milletlerin insanlarına (Müslüman ya da değil, hepsi) kesinlikle göstermiyorlar. Hatta kendi ülkelerindeki yoksul insanlara karşı bile vicdansız, merhametsiz şekilde muamele ediyorlar.
Medeniyet sadece zenginlik, iyi altyapı, binalar, geniş yollardan ibaret bir şey değil, işler sıkıya girince Batı'nın nasıl birbirini yediğini, nasıl çatıştıklarını da izledik.
Son Korona virüs salgını sırasında benzer tavırlar gösterdiler, kendi ülkelerinin yoksullarına sahip çıkmayıp yüzbinlerce insanın ölmesine ya da ölümcül rahatsızlıklara düşmelerini seyrettiler.
Bu konuda gerek başta Sağlık Bakanımız ve tüm sağlık çalışanları olmak üzere, Hükümetimizin, gerekse halkımızın tavırları ve attıkları adımlar, insaf, vicdan ve merhamet çerçevesinde yapılanlar hepimizi gururlandırdı. Bu türden yapılan her şeyin gerek özgüvenimiz açısından gerekse dünyadaki ağırlığımız açısından çok kıymetli olduğu kanaatindeyim.
Büyük düşünür Muhammed İkbal'in sözü akla geliyor, “Batı vicdanı, Doğu aklı öldürdü” belki de “Batı vicdanı, Doğu ise aklı yeniden keşfederse dünyada huzur olur” en iyi çözümlerden birisi.


2159 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı