Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam426
Toplam Ziyaret771937
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
METAL YORGUNLUĞU
11/11/2020
Acayip ülkeyiz vesselam! Ülke yönetiminde ilk üçte söz sahibi olan Bakanımız son günlerdeki gelişmelerden dolayı küsüp sosyal medyadan, hem de imlâsı bozuk ve ifadesi zayıf bir çeşit mektupla affını istedi (İstifa demese de istifa olarak anlaşıldı normal olarak). 
Geçen hafta içinde sayın Cumhurbaşkanımızın Naci Ağbal beyden ekonomik durum hakkında birden çok sunum (brifing) aldığı, pek çok kişiyle birlikte benim de sıklıkla yazdığım özellikle döviz kuru konusundaki yapılan hatalar ve gelinen noktadaki riskli durumu dinlediği, arkasından da bakan beyin bilgisi olmadan Merkez Bankasının (TCMB) başına Naci beyi atadığı ortaya çıktı. 
Bakan beyin bilgisi dışındaki sunum ve atamadan dolayı duygularına yenilip ayrılma kararı aldığı, ailevî yakınlığın da etkisiyle böyle dolaylı bir yola girdiği anlaşılıyor.
İki günlük sessizlikten sonra pazartesi gece yarısı Mersin milletvekilimiz, eski Bakan Lütfi Elvan beyin ataması yapıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı'na. 
Daha bir sürü detay var yazmadığım. Üç beş günde yaşanan bu hareketlilik, hani meşhur laftır ya, İskandinav ülkelerine (İsveç, Norveç, Danimarka) bir yıl gündem olarak yeter. 
Bakan bey ve TCMB başkanının yaklaşık benzer kariyer seviyelerine sahip olmalarına bakarak uyumlu çalışmalarını ümit etmek istiyorum. Ast-üst ilişkisini dengeli götürmeleri ve uyumlu davranmaları hayatî önemde. 
Piyasaya gelirsek, Naci beyin atanmasını nispeten olumlu karşıladı ve kısa süreli de olsa bir kredi açtı gibi görünüyor. Muhtemelen yeni Bakanımıza da benzer bir tavır gösterilecektir. Ancak, hızlıca ve arkasında bir programın da olduğu kararlı adımlar atılmazsa, olumlu hava birden fırtınaya dönebilir. Bunun sebebi bence önceki Bakan döneminde piyasanın dayanımının (rezonansının) aşırı şekilde zorlanması ve ilişkilerin tahrip edilmesidir. Tıpkı metallerdeki zaman ve kullanıma bağlı oluşan yorgunluk gibi ekonomi yönetimiyle piyasa arasındaki ilişki ağları aşırı yorgun.
Demeye çalıştığım şudur; Bakan bey ve TCMB Başkanımız akıllı ve hızlı hareketler yapmazlarsa süre anlamında nefesleri yetmeyebilir. Ümit ediyorum yanılırım.
PRAGMATİST
Bir işadamı arkadaşım, siyaset ve ekonomi üzerine sohbetimizde, ”Reis, pragmatisttir, şartlara bakar ve gereği neyse onu yapar, önceliği neye gerek olduğudur” gibi bir laf etmişti. Şaşırmıştım, belli prensipleri ısrarla dile getiren ve buna aykırı hareket edenleri en sert şekilde cezalandıran bir yapı, böyle hareket edebilir miydi?
An itibariyle, özellikle şartların dayatmasıyla gereğini yapacağını ben de ayn-el yakîn görmüş bulunuyorum, inşallah ekonomi yönetiminin piyasaya dönük tavrını da düzeltir de İlm-el yakîn de anlarım.


1496 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı