Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam262
Toplam Ziyaret768359
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
BÜYÜK RESMİ GÖREBİLMEK…
28/09/2016
15 Temmuz'da yaşayıp kıyısından döndüğümüz CIA destekli darbe girişiminin ekonomi ayağıyla ilgili daha önce yazmıştım. Aradan geçen zamanda operasyonlarına devam eden ihanet şebekesi ve işbirlikçileri, sürekli yeni adımlar atmakta ve işe yaramayan hamlelerini yeni hamlelerle sürdürmektedirler.
Adeta milletimizin üzerine haçlı seferlerindeki gibi topyekün, her alanda gelmekteler. Bir taraftan FETÖ/PDY, bir taraftan HDP/PKK, bir taraftan yine İngiliz/Amerikan ortak senaryosu DAEŞ ve hepsinin yerli işbirlikçileri bizleri yıkabilmek, parçalayabilmek için tabir yerindeyse bütün cephanelerini harcıyorlar.
Toplumun moral gücü, yaşadığımız süreçte adeta manevi bir ordu gibi mücadele vermiş, planlanan tüm bu oyunları bozmuştur. Süreçte, bu moral gücünün önemli desteklerinden olan ekonomik gücümüze ve istikrara yönelik farklı operasyonlar uygulandı. 
Halen, Devlet İç borçlanma senetlerinde ve Borsa İstanbul'da ağırlıklı olarak yabancı sermaye hakimiyeti var malumunuz. Burada pozisyon almış olan fonlar başta olmak üzere yabancı kaynaklı sermaye 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında ani çıkışlar yaparak ekonomimizi sıkıntıya sokmaya çalıştılar. Bunu desteklemek üzere özellikle medya aktif rol aldı.
Bu operasyonun önemli unsurlarından birisi, Uluslararası derecelendirme kuruluşlarıydı, bahsetmiştim. Fitch, Moody's ve Standart&Poor's üçü birden manipülasyon değirmenine su taşıdılar. Nihayet geçen hafta içinde Moody's Ülkemizin rating notunu düşürdü ve “ Yatırım Yapılabilir” seviyenin altına düşürdüğünü ilan etti. Dikkati çeken nokta ise, geçen Çarşamba günü, “Türkiye darbe girişiminin tesirini atlattı” deyip hemen arkasından Cuma günü not düşürmeleriydi. Hedef, muhtemelen, ilk açıklamayla borsayı yükseltip ellerindeki hisseleri yüksek fiyattan satarak, bu arada gerileyen dolar alıp tahribatı arttırmaktı. Maalesef kısmen de etkili oldular.
Tabii ki Aziz Milletimizin irfanı, melun darbe girişiminden bu yana 15 milyar dolara yakın parayı TL ye çevirerek Lira'mızın değer kaybetmesine engel oldu, ekonomik anlamda savaşta devletimizi yalnız bırakmadı. Körfez ülkelerinden gelen yüklü miktarda sermayenin de açık desteği ortadadır. Merak edenler, Merkez Bankası Bilançosuyla her ay açıklanan ve kaynağı net belli olmayan para girişini ifade eden Net Hata-Noksan kalemine bakabilir.
BÜYÜK RESİM GAYET NETTİR, GÖRMESİNİ BİLENE…
Milletimize yönelik harekatın, adım adım uygulandığını, yerel hainlerle birlikte, global ayağının bulunduğu, adeta bir yap-bozun parçaları gibi iş ve işlemlerin birbirini takip ettiği, hedefin milletimizin bekası olduğu artık ayan beyan ortadadır. Bunu görememek belki basiretsizlik diye hoş görülebilir ama ısrarla görmek istemeyenlerin ve gündemi saptırıp birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyenlerin hoş görülebilecek bir tarafları yoktur, acilen özeleştiri yapıp pozisyonlarını düzeltmeleri şarttır. Milletimizin asaleti, cesareti, heybeti ve öfkesinin ne kadar büyük olduğunu 15 Temmuz'dan bu yana hep birlikte yaşadık. Bu hali anlamamakta direnenlerin bunu oldukça pahalıya ödeyeceklerinin farkında olmalarında fayda var.


1725 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı