Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret768200
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
PES ETMEK YOK!
04/01/2017
2016 gerçekten çok sıkıntılı bir yıldı. Milletimiz açısından zor bir yılı geride bıraktık, 2017 yılının hayırlar getirmesini gönülden temennî ediyorum. Çağımızın savaşları çok boyutlu yaşanıyor; askeri, nizami ve gayri nizami mücadele, ekonomik, sosyal, politik, medya, hemen tüm boyutlarda muhasara altında bulunan vatanımıza, milletimize Rabbimizden kolaylıklar diliyorum. Operasyon yapmaya çalışanlara milletin bir ferdi olarak diyorum ki, asla başaramayacaksınız, hesaplarınız kendi başınıza çökecek, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaksınız, sabredeceğiz, hep birlikte bu badireden çıkacağız. 
Hükümetimiz tarafından Kamu alacaklarına(Vergi, SGK vb) yönelik olarak yayınlanan 6736 sayılı Kanun kapsamında oldukça başarılı sonuçlara ulaşıldı. Söz konusu yapılandırmaya mükelleflerin yoğun katılımı, isabetli bir uygulama olduğunu da gösterirken, vatandaşımızın rahatlamasına yardımcı oldu. Toplam 162 milyar TL (90 milyar TL vergi, 72 milyar TL SGK) olarak hesaplanan borç miktarında, Kasım ayı sonu itibariyle yaklaşık 77 Milyar TL kısmı yapılandırılmıştı. Vergi konusunda borçlu 6,3 milyon mükelleften 4.8 milyonunun başvurması da mevcut bütçe uygulamaları bakımından sevindiricidir. 
Yapılandırma uygulamasının yanı sıra, KOSGEB ve TOBB destekli iki ayrı kredi uygulamasını da daha önce yazmıştım. Yoğun ilgi gören her iki uygulamaya da toplamda 200.000 den fazla KOBİ nin başvurduğunu öğrendim. Kullandırım ise 25.000 civarında olacak hesapladığım kadarıyla. Şimdi, Hükümetimizden beklenen, yapılandırmalardan gelecek ek kaynakların da kullanılarak başvuran KOBİ'lerden en azından yarısına kredi sağlayabilecek bir imkanın sağlanmasıdır. 
GÜZEL HABERLER
İlçemizin yenilenebilir enerji konusundaki potansiyelini daha önce yazmıştım. Güneş(GES), hidroelektrik(HES) ve rüzgar (RES) enerjileri konusunda aynı anda üçünün de bulunması bakımından müstesna bir bölgedir. RES ve HES bulunmasına rağmen GES de bir türlü siftah edememiştik. Güzel haberi sizinle paylaşmak isterim; Kürkçü Köyü Sulama Kooperatifinin 1 MW GES yatırımıyla ilgili olarak Yatırımcı ve mühendislik (EPC) firmaları ve Danışman olarak da Mutlu Değerleme Danışmanlık firmamız arasındaki sözleşme geçen hafta içinde firmamızın ofisinde imzalanmıştır. Kısmet olursa, Ocak ayı içerisinde inşaatı başlayacaktır.
Danışmanlığını yaptığımız Mut Belediyemize ait 1 MW GES projesiyle ilgili olarak kısa sürede inşallah hayırlı haberler vereceğiz. 
Ayrıca yine Kürkçü mahallesi sınırlarında bir başka yatırımcı tarafından 1 MW GES yatırımı inşaatı başlamıştır. Pamuklu mahallesinde yine 2 MW GES projesinin inşaatının eli kulağındadır. İki adet 0,5 MW GES ise Kurtuluş mahallesi sınırlarında başlamak üzere çalışılmaktadır. 
YİNE İŞKUR MESELESİ
İlçemizde İşkur temsilciliği bulunmadığından hemşerilerimizin mağduriyetini ve sık sık İşkur zannederek ofisimize geldiklerini yazmıştım. Hala aynı durum geçerli olup hemşerilerimiz adına yetkililerimize konuyu tekrar hatırlatmak isterim. Gelenler elimizden geldiği kadar bilgi versek de işlemler için Silifke'ye gitmek durumunda kalmaları hakikaten üzücüdür. 


1793 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı