Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam640
Toplam Ziyaret779268
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
FAKİRLERDE BİR TANE YOK MUDUR?
18/01/2023
Allah başımızdan eksik etmesin, sevgili babam çocukluğumda bana ibretlik bir anekdot anlatırdı; Geçmişte çok zengin bir aile ve ailenin küpler dolusu altınları varmış. Şimdiki gibi banka, kasa vs bulunmadığından kendilerince güvenli bir yere gömerlermiş. Birkaç ayda bir de çıkartıp tek tek altınları siler, parlatır, tekrar gömerlermiş. Ailenin varlık içinde yaşamaya alışmış kızı, bir taraftan altınları silip parlatırken babasına sormuş “Baba, fakirlerde bu altınlardan bir tane olsun yok mudur?”
Her dönemde olduğu gibi, o dönemde de fakirler bir sonraki öğünde yiyecek bir şey bulmakta zorlanırken, asgari şartlarda yaşamaya çalışırken, zengin kızı yokluk görmediğinden fakirin altın hesabını yapıyor. Fakire ve durumuna empati yapamayan, yokluk görmemiş, mağrur, kibirli, yukarıdan bakan bir duruş, ibretliktir hakikaten.
Atalarımız ne güzel söylemiş, “Tok açın halinden ne anlar?” diye. Son zamanlarda yaşadığımız bir kısım gelişmeler bana bunları hatırlattı.
1999 dan kalma bir problem var malum, kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) diye biliniyor. O dönemdeki yapılan büyük haksızlıkla geriye dönük Kanun çalıştırılarak insanların haklarının elinden alındığı herkesin malumudur. 20 yıldır konuyla ilgili kulağının üzerine yatan Hükümetimiz, 2023 seçimlerinin kaybedilme ihtimali ortaya çıkınca birden bire haksever ve adalet dağıtıcı olmaya karar verdi ve aylarca tribünlere oynayıp konuyu uzattıkça uzattı.
Aralık 2022 de çıkacak denilen yasal düzenlemenin şimdi Şubata kalacağından bahsediliyor. Maaş bağlanması bir ay sonra, hesaba geçmesinin iki ay sonra olduğunu hesaba katarsanız, insanlara ilk ödemelerin Nisan ayını bulması muhtemel.
Hükümetin –tuzu kuru- bakanı, süreci berbat yönettiği yetmezmiş gibi, bir de “Maaşın bir ay, iki ay sonra olması ne fark eder canım?” gibi muhteşem(!) bir yaklaşım gösterdi ve buram buram kibrini, bencilliğini, umarsızlığını ortaya koydu.
Gözlerinin ışıltısıyla(!) ekonomiyi yönetebileceğini düşünüp son zamanlarda o ışığı kaybeden sayın bakanımız da benzer bir laf etmemiş miydi, bir gaflet anında, bilinçaltını ortaya koyan “Fakire fukaraya vermek bereket getirir, sevinsin garipler” gibi bir inci üretmişti.
Doğrudur, birkaç farklı yerden maaş vs geliri olan ya da uygulanan hatalı ekonomik politikalarla Türk Lirası cinsinden çok zengin olan (Döviz bazlı öyle olmasa da) önemli bir kesim var.
Döviz kurunu baskılamak için yurt içi yurt dışı döviz cinsi, tefeci faizli borçlanmalar, seçim yatırımı olarak harcanacak paraların temini için bol kepçeden Devlet borçlanmaları geleceğimizden yiyor.
AKPARTİ, iktidara geldiğinde, ciddi bir ümit vermişti, mazlum ve mağdurların arasından çıkmış ve yıllarca pek çok doğru işler yapmıştı. Burada, kamuda yıllarca yöneticilik yapmış birisi olarak söyleyeyim, “İş yapan, hata yapar” tersinden söyleyeyim, “Hata yapmayan, iş yapmıyordur.” O sebeple eleştirilerde ölçülü olmak, doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım dedim her zaman.
Son yıllarda ise o yapı değişti ve müstekbir, varlıklı, kibirli, mağrurların safına geçti maalesef. EYT gibi uzun süre ihmal edilmiş mağduriyetlerin giderilmesinde bile eski hasbî duruşu yerine hesabî bir tarzda hareket ettiğinden beklediği etkiyi yapmayacak, oy getirmeyecek görünüyor. Sürprizlere hazır olmak lazım.


1019 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı