Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam240
Toplam Ziyaret768337
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
NİYE YAZIYORUM?
23/02/2022
Bankacılık hayatımdan sonra Mut'tan Haber gazetesinde 2015 yılından bu yana 200, farklı platformlarda da muhtemelen bu kadar daha yazı yazmışım. Köşemin başlığını da “Diğerkâm” olarak belirledim, “başkasının derdiyle dertlenen, yardımcı olmaya çalışan” anlamında.
Bazı arkadaşlarım, her hafta yazı yazmamı anlamsız, faydasız ve hatta gereksiz buluyorlar. Onlara göre, pek kimse okumuyor, okusa da çoğu anlamıyor veya faydalanmıyorlar.
Oysa ben öyle düşünmüyorum. Hayatta basit gibi görünen, yolda yürürken ortada duran bir taşı kenara almanın, ortadaki çöpü alıp çöp kutusuna atmanın, bir yetimin başını okşamanın, yoksula yardımcı olmak, en azından tebessüm etmenin anlamsız ve faydasız olduğu nasıl söylenebilir?
Maddiyatçı bakış açısıyla evet, öyledir, anlamı yoktur, gereksiz yorulmaktır. İnsan, iyilik etmek ve ahlakî davranmakla kısa sürede bir fayda sağlayamaz genellikle. İster ahlakî/etik kaygılarla, isterseniz ahirete yönelik uhrevî beklentilerle iyilik yapar, insanlara faydalı olmaya çalışırsınız.
Bence, her nimetin şükrü kendi cinsindendir. Yani maddî bir şey kazanıp dilden söylerseniz şükretmiş olmazsınız. Çok zengin olup zekat, sadaka verip çeşitli hayırlar yapmazsanız elinizdeki tesbihle belli kelimeleri tekrarlayarak şükrünüzü ifa edemezsiniz.
Bu millet, bu devlet, benim çocukluğumdan bu yana bana çok emek verdi, masraf etti. Tahsil hayatımın üzerine bankada çok yoğun eğitimler aldım, çok sayıda sınavlarla sınandım ve ciddi bir iş tecrübem oluştu. Geldiğim seviyeyi belgelendirmek adına, finans ve bankacılıkta en üst makamlardan olan Sermaye Piyasası Kurulunun sınavlarına girip çeşitli lisanslar aldım.
Bilgi birikimim ve tecrübelerimin, piyasayı izleyip çalıştığım/hâkim olduğum alandaki gelişmeler çerçevesinde tespit, eleştiri ve önerilerimi yazarak/paylaşımlar yoluyla şükrünü eda etmeye çalışıyorum.
Profesyonel anlamda çalıştığım danışanlarım haricindeki ulaşabildiğim herkese bilgi ve tecrübelerimi, mevcut durum analizlerimi, muhtemel gelişmeleri, riskleri ve alınabilecek tedbirleri aktarmayı bir borç kabul ediyorum.
Yaptığım yönlendirmeler ve uyarılarımı dinleyip fayda sağlayan ya da önemli bir zarardan kurtulan o kadar çok kişi var ki sayısını hatırlayamam, sadece Allah bilir. Gazetenin kağıt baskısını okuyanlar haricinde internet üzerinden çok sayıda sitede on binlerce okuyanım oluyor.
Aksine iddia edenler olsa da şu ana kadar bir tek yazımı bile siyasî kaygılarla yazmadım. Kendimi mevcut hiçbir partiye yakın/ait hissetmiyorum. Tek yaptığım şey, bilgi ve tecrübem çerçevesinde, doğruya doğru, yanlışa yanlış deyip doğruları söylemeye çalışmaktır.
Her hafta yazılarımı çok sayıda insan okuyor, bir kısmı reaksiyon veriyor, bir kısmı çeşitli sebeplerle sessiz kalıyor. Telefonla arayıp detay soran, teşekkür eden, görüşmek isteyenler oluyor. İhtiyaç olduğunda ilgili konuda yazdığımı hatırlayıp iş amaçlı gelen ya da dostlarını yönlendirenler de oluyor.
Son söz; bir tek kişinin bile hayatını değiştirebilirsem, hayatını olumlu yönde etkileyebilirsem şükrümü yerine getirdiğim düşüncesiyle mutlu olacağım. Allah imkân ve sağlık verdiği sürece de doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğim.


1272 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı