Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret768180
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
İNSAN MEMLEKETİNİ NİYE SEVER?
05/10/2016
“İnsan memleketini niye sever?” Diye bir soru vardı hatırlarsanız, meşhur “Vizontele” filminde, cevabı da “ Başka çaresi yoktur da ondan... Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası Dünya'nın en güzel yeridir. Ama Dünya'nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya'nın en güzel yeri değildir” şeklindeydi. Espri gibi görünmekle birlikte, biraz düşününce altında irfan mektebinin derinliğini taşıyan bir şeyler olduğunu görebiliyorsunuz.
Bana gelince, memleketimi gerçekten çok seviyorum, bunu mecburiyetten değil, çok farklı yerlerde çalışmış, gezmiş, görmüş, yaşamış ve kıyas yapabilen biri sıfatıyla hissediyorum. 
Mut'umuz, hakikaten Cenab-ı Allah'ın özene bezene yarattığı, pek çok coğrafik, ekonomik, stratejik avantajlar verdiği, iklim, temiz ve yenilenebilir enerji açısından (GES,RES,HES) çok avantajlı, insan kaynağı yönünden iyi, homojen bir toplumu bulunan, hakikaten Türkiye'mizde müstesna bir memleket.
Allah (C.C.), Kur'an-ı Kerîm'de cenneti tasvir ederken, içinden ırmaklar akan, yeşillikler içinde bahçeler tarif eder, ne zaman okusam ya da dinlesem, hep güzel memleketim aklıma gelir.
Elbette, mevcut durumu bize yeter deyip boşvermeyeceğiz, gerçek potansiyelini ortaya çıkartmak için sürekli çaba göstereceğiz. Memleketimizin daha da iyi olması için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz, gelişmemiş, ekonomik ve sosyal yönden geri kalmış bölgeleri varsa hepsini imar edip refah ve mutluluk seviyesini yükselteceğiz, bu açıdan her hemşerimin ve buradan ekmek yiyen herkesin üzerine sorumluluk düştüğü kanaatindeyim.
MUT GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU
Bu memleketi, Mut'umuzu, en az benim kadar, hatta daha çok seven pek çok hemşerimin olduğuna eminim. Buradan müsaadenizle kendilerine bir çağrı yapmak istiyorum; 
Ortak derdi Mut ve Mut'lunun iyiliği, refahı ve mutluluğu olan, yaptığı işte, meslekte başarılı, Mut'un faydasına söyleyecek sözü, anlatacak projesi, somut teklifleri olan tüm hemşerilerimle “Mut Gönüllüleri Platformu” adı altında bir araya gelmek istiyorum. Başta siyasi düşünce olmak üzere, aramızdaki her türlü farklılıkları bir kenara koyalım, memleketimizi ekonomik ve sosyal yönden kalkındıracak, insanımızın ekmeğinin arasına katık koyacak, çocuklarımızın, gençlerimizin daha çok okumasını, okumayacaksa da meslek sahibi olmasını sağlayacak her türlü projeyi birlikte geliştirelim. 
Ekonomisi tamamen tarıma dayalı bu beldede üreticimizin malı nasıl daha iyi para eder, ürünlerimizi nasıl daha iyi değerlendirebiliriz, Göksu boyundaki köylerimizle, Torosların üzerindeki köylerimiz arasındaki uçurumu nasıl kapatabiliriz? O kadar çok konu var ki!
Platformun Ziraat Mühendisinden Veterinere, Doktordan Mühendise, Sanayiciden Tüccara, Küçük Esnafa kadar hayatın her alanından, her meslekten, her türlü tecrübeye, emek verilmiş, çalışılmış projeye, somut tekliflere ihtiyacı var.
Yetişmiş İnsan sermayemizi akıllıca kullanabilirsek, İlçede değerli yöneticilerimizin de ufkunu açacak, işlerini kolaylaştıracak, İlçemize daha fazla değer katarak isimlerini tarihe yazdıracakları fırsatların oluşacağına inanıyorum. 
Bu çerçevede, şahsım adına mesaimi bu platform için, memleketim için harcamaya hazır olduğumu, özellikle ihtisas alanım olan tarım, bankacılık ve finans ile gayrimenkul değerleme konularında projeci olarak hizmet vereceğimi arzetmek isterim.
Bu platformun gönüllü organizatörlüğünü şahsen yürütmeyi taahhüt ediyorum. Başka gönüllü hemşerilerimizin de bana ulaşmalarını istirham ediyor, hep birlikte memleketimize hizmet vermeyi ümit ediyorum. Saygılarımla…  


2659 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı