Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret768206
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
DOSTANE HATIRLATMALARA DEVAM
08/11/2017
Geçen haftaki “Dostane hatırlatmalar” çok ilgi gördü, devam etmek istedim. 
Global ekonomideki sıkıntılar(Karşılıksız dolar basılması, özellikle AB ülkelerindeki ekonomik ve finansal sıkıntılar vb), yakın çevremizdeki Ülkelerdeki özellikle siyasi karışıklıklar ve muhtemel krizlerin üzerine, bir de Ülkemiz üzerindeki uygulanmaya çalışılan operasyonları göz önüne alırsak kısa-orta vadede maalesef sıkıntılı günlerin bizleri beklediği görünüyor. 
Mümkün olduğu kadar kredi kullanmamaya çalışınız. Esnaf-Sanatkâr-Tüccar (Reel sektör) iseniz ve  kullanmış olduğunuz krediler varsa mümkün olduğu kadar uzun vadeli,  eşit taksitli (sabit oranlı) ve mutlaka TL olarak yenilemeye çalışınız. Mutlaka kredi kullanmak zorunda iseniz Borçlu Cari Hesap-BCH ya da Kredili Mevduat hesabı gibi isimlerle adlandırılan Rotatif kredilerden mümkün mertebe almayıp sabit oranlı, uzun vadeli ve TL olmasına dikkat ediniz. 
Konut almak isteyenler için kendi imkanınıza ilave inşaat firmalarının senetli taksitlendirmeleri, yardımlaşma şeklinde çalışan (Emin Evim, Fuzul Ev) gibi alternatif yolların olduğunu unutmayınız.
Gerek üretici gerekse reel sektör için Devlet sübvansiyonlu Kamu Bankalarında (Ziraat, Halkbank) enflasyonun altında oranlarla kredi imkânı bulunduğunu dikkate alınız.
Geçen hafta yazdığım üzere; yaşadığımız kritik süreçte en az %50 özkaynağınız cebinizde yoksa sabit yatırımlara girmemeye çalışınız. Girmeniz şartsa mutlaka uzun vadeli ve sabit oranlı borçlanmaya bakınız.
Esnaflıkta, “Alacakla Verecek Ödenmez” diye güzel bir söz vardır. Önümüzdeki süreçte alacakların gittikçe daha zor tahsil edileceğini mutlaka göz önüne alınız. 
İşyerinizde POS cihazı, internet sitenizde sanal POS gibi farklı tahsilat kaynaklarını mutlaka bulundurunuz. Sanal POS için cüzî komisyonlarla hizmet veren çeşitli siteler bulunduğunu dikkate alınız.
İlçemizde yeni inşaatların, kaliteli ve modern, konforlu yaşama imkanı veren binaların yapımı emsal bölgelere göre çok geç başladı. Aradan geçen zamanda ciddi projeler hayata geçirildi, Bankada çalıştığım dönemde gelen sorulara “ihtiyaç var, yeni proje lazım” diye cevap verdim, çünkü geçmişten gelen bir boşluk vardı ve dolması gerekiyordu. Gelinen noktada ise belli bir doygunluk halinin oluştuğu görülmekte, özellikle yeni müteahhitliğe atılmayı planlayan hemşerilerimin iki kere düşünmelerini tavsiye ederim. Kamu istimlâklarının (Baraj vb) başlaması halinde ise daha lüks konutlara talebin oluşacağını tahmin etmek zor değildir.
Sağlam duralım, fırtınalı günlerin ardından güzel günler gelecektir.


1908 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı