Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam287
Toplam Ziyaret768384
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
RESMİ EVRAK KORKUSU
14/12/2016

Psikoloji biliminde yüzlerce korku çeşidi sayılır. Karanlıktan korkmaktan ölüm korkusuna, hastalıktan korkmaktan başarısızlık korkusuna kadar sayın sayabildiğiniz kadar. Toplum içinde pek çok kişinin bu türden takıntıları olduğunu bilirsiniz. Hatta bu tür takıntıları olan kişilerle, genellikle yakın çevresi tarafından şaka yapıldığı, bazen alay edildiği bile olur.

Devlet Kurumlarının sağladığı muhtelif imkânlardan İlçemizin ve hemşerilerimizin genelde faydalanamadığı bilinir ve hep konuşulup şikayet edilir. Sebepleriyle ilgili olarak yıllardır durumu anlamaya çalışmışımdır. Konuyla alakalı arkadaşlarımla istişareler edip mahiyetini kavramaya çalıştım. Yıllarca bankacılık yapmış, bürokraside görev almış birisi olarak, ulaşabildiğim sonuçları paylaşmak istedim.

İnsanımız genelde resmi kurumlardan, evrak, belge vermekten, dosya hazırlamaktan, proje hazırlayıp sunmaktan çok çekiniyor hatta korkuyor desem abartmış sayılmam. Adeta, hata yaparsa, eksik evrak verirse cezalandırılacakları hissi var insanlarda. Bu durumdan daha çok eskiden beri vatandaşına doğru tavır göstermeyen bürokratların sorumlu ve etkili olduğu kanaatindeyim.

İkinci konu, İlçemizin kapasitesinin belli olması nedeniyle bahse konu projelerde rehberlik ve danışmanlık edecek firmaların bulunmamasıdır. Burada ağırlıklı olarak, Kaymakamlık, Belediye ve Sivil Toplum Örgütlerine (Ticaret Odası, Esnaf Odası vb) sorumluluk ve iş düşmektedir. Tabi bahsedilen konular, ilgili birimlerin asli sorumluluğu olmadığı ve işlerinin yoğunluğu sebebiyle yeterli personel ve mesai ayıramadıklarından arzu edilen sonuç temin edilememektedir.

Sonuç olarak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi Devlet Kurumlarına yönelik destekleme, hibe veya sübvansiyonlu kredi gibi imkânlara yönelik başvuru dosyaları hazırlanamadığından hemşerilerimiz faydalanamamaktadır. Ayrıca, özellikle arazi alımı, bahçe/tarımsal tesis kurulumu gibi komple yatırımlarla ilgili bankaların talep ettikleri proje dosyaları da aynı sebeplerden akamete uğramaktadır.

İlçemizin ve hemşerilerimizin refah seviyesinin arttırılması, sosyal adaletin sağlanması, çalışabilecekleri müesseselerin kurulması, işsizliğin önüne geçilmesi, ekonomimizin iyileştirilmesi için çok önemli olan tüm bu destek ve imkânlardan faydalanma oranımızı arttırmalıyız.

Bu çerçevede, bahse konu talep ve proje dosyalarının hazırlanması için firma olarak mevcut personelimizle ve gerekirse dışarıdan hizmet satın almak suretiyle hizmet vermeye başladığımızı bildirmekten mutluluk duyuyorum.

Notlar

1-Kobilere Nefes kredisi müracaatları Ziraat Bankası ve Denizbank’a 12 Aralık tarihi itibariyle başladı.

2-KOSGEB tarafından, üye işletmelere yönelik olarak,  önümüzdeki günlerde 50.000 TL üst limitli, 12 ay ödemesiz, kalanı 3 ayda bir ödemeli, 36 ay vadeli kredi imkânı getirildiği ilan edilmiştir. Kredinin faizine KOSGEB destek verecek ve piyasa oranlarının altında olacaktır. İşletmelerin KOSGEB beyannamelerini güncelleyip onaylatmaları gerekmektedir.



1960 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı